ملخص الجهاز:
"در فصل اول کتاب با عنوان«کمکهای اولیه چیست؟» به تعریف کمکهای اولیه در دامنه فعالیت امدادگر،اهداف کمکهای اولیه،خصوصیات مهم امدادگر،نخستین اقدامهای ضروری در رویارویی با حادثه و وسایل و داروهای مورد نیاز که باید در جعبه کمکهای اولیه وجود داشته باشد پرداخته شده است.
فصل چهارم کتاب با عنوان«خفگی»به تعریف خفگی، علل و علائم و نشانههای خفگی پرداخته و اقدامهای ضروری در مقابله با این عارضه مورد بحث قرار گرفته است.
در فصل هشتم کتاب به انواع شکستگی و دررفتگی اشاره شده و علل و علائم شکستگیها،عوارض ناشی از شکستگی و اصول کلی آتل بندی و بیحرکت نمودن استخوانهای شکسته مورد بررسی قرار گرفته است.
کتاب«اصول تغذیه و مواد غذایی»به تالیف دکتر حسن محمدیها یکی از معدود کتب موجود در این علم است که حاصل ترجمه مستقیم از کتب خارجی نبوده و در آن حاصل سالها تحقیق و پژوهش مولف در زمینه تغذیه و همچنین علوم مختلف پزشکی مرتبط با آن مانند بیوشیمی، بعلاوه نتایج تحقیقات دیگر پژوهشگران گردآوری شده و منبع خوبی برای علاقمندان و دانش پژوهان فراهم آمده است.
در فصل اول که تغذیه نام دارد به تعریف علم تغذیه، ترکیب عناصر تشکیل دهنده بدن انسان و همچنین مواد سازنده غذاها یعنی کربوهیدراتها،پروتئینها،چربیها،آب،املاح و ویتامینها و همچنین انرژی موجود در آنها پرداخته شده است.
در این فصل به طبقه بندی پروتئینها میزان نیاز بدن با اسیدهای آمینه خصوصا انواع ضروری،تعادل ازت بدن و عوامل موثر در آن، کیفیت پروتئینها و روش تعیین آن و نیز اعمال بیوشیمیایی خاص برخی از اسیدهای آمینه پرداخته شده است."