ملخص الجهاز:
"کتاب«اصول تغذیه و مواد غذایی»به تالیف دکتر حسن محمدیها یکی از معدود کتب موجود در این علم است که حاصل ترجمه مستقیم از کتب خارجی نبوده و در آن حاصل سالها تحقیق و پژوهش مولف در زمینه تغذیه و همچنین علوم مختلف پزشکی مرتبط با آن مانند بیوشیمی، بعلاوه نتایج تحقیقات دیگر پژوهشگران گردآوری شده و منبع خوبی برای علاقمندان و دانش پژوهان فراهم آمده است.
در فصل اول که تغذیه نام دارد به تعریف علم تغذیه، ترکیب عناصر تشکیل دهنده بدن انسان و همچنین مواد سازنده غذاها یعنی کربوهیدراتها،پروتئینها،چربیها،آب،املاح و ویتامینها و همچنین انرژی موجود در آنها پرداخته شده است.
در فصل پنجم که گوارش و جذب نام دارد به طور خلاصه فیزیولوژی دستگاه گوارش،سرنوشت مواد غذایی جذب شده و نیز نقش برخی از اندامهای جانبی این دستگاه از قبیل کبد و لوزالعمده شرح داده شده است.
در این فصل هدف از درمان تغذیهای،برخی نکات مهم در تجویز رژیم درمانی و همچنین انواع رژیمهای درمانی از قبیل رژیمهای اصلی بیمارستانی،رژیم غذایی نرم،رژیم مایع،تغذیه با لوله و نیز علائم بیماریهای ناشی از سوء تغذیه ذکر شده است.
در پایان این فصل نیز چند نکته که رعایت آنها موجب بهبود وضع تغذیه می شود بیان شده است با توجه به سطح مطالب ارائه شده در کتاب و همانطور که در مقدمه آن آمده است مطالعه این کتاب برای کلیه دانشجویان و کارشناسان علوم پزشکی تغذیهای میتواند مفید واقع شود."