Abstract:
<font size="3" face="times new roman, times, serif"> کیفیت و کمیت کافی رژیم غذایی روز مسابقه ورزشکاران بطور حساسی برای اجرا بهتر و بازیافت بهینه اهمیت دارد. هدف از تحقیق حاضر ارزیابی کفایت دریافت مواد مغذی و شیوههای رژیمی بازیکنان تیم ملی والیبال سریلانکا طی یک روز از یک مسابقه اصلی بود. شیوههای رژیمی ۷۶ ورزشکار (۴۳ مرد و ۳۳ زن) توسط روش ثبت رکورد 24 ساعته غذایی مورد بررسی قرار گرفت. انرژی و درشت مغذیهای دریافتی مرتبط با مسابقه توسط یک نرمافزار تحلیل تغذیه کامپیوتری و پایگاه داده غذای محلی بطور کمی اندازهگیری شد. پرسشنامهای برای ثبت راهبردهای دریافت مکمل و مایعات بکار رفت. نتایج با توصیههای تغذیهای جاری برای ورزشکاران مورد مقایسه قرار گرفت. میانگین انرژی دریافتی در ورزشکاران مرد ۳۶۵±۲۳۰۹ کیلوکالری (۵/۷±۳۰/۹ کیلوکالری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و در ورزشکاران زن ۳۸۳±۱۸۲۹ کیلوکالری (۶/۸±۳۰/۸ کیلوکالری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) بود. این مقادیر دریافتی به ترتیب ۳۱% و ۱۸% کمتر از انرژی دریافتی توصیه شده برای بزرگسالان مرد و زن فعال سریلانکایی بود. دریافت روزانه کربوهیدرات و پروتئین همه ورزشکاران به ترتیب ۱/۰±۵/۶ و ۰/۳۷±۰/۹۱ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز بود که کمتر از مقدار پیشنهادی بود. انرژی دریافتی تام، کربوهیدرات و پروتئین دریافتی ورزشکاران زن بطور معناداری پایینتر از ورزشکاران مرد بود (۰/۰۵>p) فراوانی میانوعده دریافتی و کالری محتوی میانوعدهها و وعدههای غذایی اصلی در دوره پیش از رقابت زیر حد بهینه بود. دریافت مواد مغذی و شیوههای رژیمی بازیکنان تیم ملی والیبال طی روزهای مسابقه زیر حد بهینه است و توصیههای تغذیهای جاری را برآورده نمیکند. بر اساس نتایج پیشنهاد میشود که ورزشکاران توصیهها و راهبردهای تغذیهای را برای بهینهسازی شیوههای آن طی روزهای مسابقه بکار ببرند. </font>
Machine summary:
"Nutrient intake and dietary practices of national level volleyball players during competition days are sub-optimal and do not meet the current nutrition recommendations.
Current nutrition recommendations encourage athletes to supplement the main meals with snacks rich in nutrients to meet their high energy demands during competitions (1).
The purpose of the present study was, therefore, to examine the dietary intake of Sri Lankan national level volleyball players during a day of a major competition and evaluate the adequacy of nutrient content and dietary practices compared to current nutrition recommendations for athletes.
6 BMI: Body Mass Index Energy and macronutrient intakes during the competition day for male and female athletes are shown in Table 2.
CONCLUSION Energy, carbohydrate, and protein intake of national volleyball athletes during the competition day were lower than the current recommended values, which do not meet the energy demand for high-intensity activities in volleyball and can hinder their performance and recovery.
The findings of the present study highlighted the necessity and importance of training the athletes and coaches on optimum dietary practices during competition day in order to meet their high energy demands.
دوب یداهنشیپ رادقم زا رتمک هک دوب زور رد ندب نزو مرگولیک ره یازا هرود رد یلصا ییاذغ یاههدعو و اههدعونایم یوتحم یرلاک و یتفایرد هدعونایم یناوارف )p>0/05( دوب درم ناراکشزرو زا رتنییاپ یرادانعم و تسا هنیهب دح ریز هقباسم یاهزور یط لابیلاو یلم میت نانکیزاب یمیژر یاههویش و یذغم داوم تفایرد ."