Abstract:
دوران کودکی به دو مرحله تمیز و عدم تمیز تقسیم بندی میشود. بر این مبنا، فقها و حقوق دانان تفاوتهایی بین صغیر ممیز و غیر ممیز از نظر حقوق مدنی و حقوق جزا قائل شده اند. به طوری که فقها عبادات صورت گرفته از جانب صغیر ممیز را بر خلاف صغیر غیر ممیز صحیح می دانند. همچنین در تشخیص سن تمیز اختلاف نظرات فراوانی بین فقها و همچنین بین حقوق دانان وجود دارد. لذا در این نوشتار با روش توصیفی به تاثیر قوه تمیز بر مسئولیت کیفری در صورت مباشرت طفل در رفتار مجرمانه پرداخته شده است . بر اساس تحقیقات صورت گرفته ، قوه تمیز می تواند دلیلی برای ایجاد مسئولیت کیفری طفل محسوب شود و او را از این نظر، نسبت به اعمال و رفتارش پاسخگو و متعهد کند. همچنین سن تمیز با توجه به درک و هوش و استعداد افراد، متفاوت است و در هر امری سن خاصی به عنوان سن تمیز بیان شده است .
Machine summary:
تأثیر قوه تمیز بر مسئولیت کیفری ناشی از مباشرت طفل در رفتار مجرمانه طیبه وفایی ١، حسن قاسمی مقدم ٢ ١ کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه یزد ٢ استادیار دانشگاه یزد چکیده دوران کودکی به دو مرحلۀ تمیز و عدم تمیز تقسیم بندی میشود.
بر این مبنا، فقها و حقوق دانان تفاوتهایی بین صغیر ممیز و غیر ممیز از نظر حقوق مدنی و حقوق جزا قائل شده اند.
به طوری که فقها عبادات صورت گرفته از جانب صغیر ممیز را بر خلاف صغیر غیر ممیز صحیح می دانند.
همچنین در تشخیص سن تمیز اختلاف نظرات فراوانی بین فقها و همچنین بین حقوق دانان وجود دارد.
لذا در این نوشتار با روش توصیفی به تاثیر قوه تمیز بر مسئولیت کیفری در صورت مباشرت طفل در رفتار مجرمانه پرداخته شده است .
بر اساس تحقیقات صورت گرفته ، قوه تمیز می تواند دلیلی برای ایجاد مسئولیت کیفری طفل محسوب شود و او را از این نظر، نسبت به اعمال و رفتارش پاسخگو و متعهد کند.
همچنین سن تمیز با توجه به درک و هوش و استعداد افراد، متفاوت است و در هر امری سن خاصی به عنوان سن تمیز بیان شده است .
واژه های کلیدی: .
قوه تمیز، صغیر ممیز، صغیر غیر ممیز ، مباشرت طفل ، مسئولیت کیفری