Abstract:
مسئله غذا و امنیت غذایی یکی از اساسیترین چالشهای جمیعت رو به افزایش دنیا است. نگرانی از آثار مصرف آنتیبیوتیک در پرورش طیور رو به افزایش است و استفاده کمتر از آنتیبیوتیکها میتواند نقش مهمی در ارتقاء سلامت جامعه ایفا کند. این مطالعه با بکارگیری الگوی ارزشگذاری انتها باز دو مرحله ای هکمن به تعیین میزان تمایل به پرداخت ساکنین شهر رشت برای محصول ارگانیک مرغ سبز میپردازد. دادههای موردنیاز با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 200 نفر بدست آمد. روش نمونهگیری مورد استفاده تصادفی و حجم نمونه بر مبنای جدول انتخاب بارتلت تعیین شد. نتایج برازش الگوی دو مرحلهای هکمن نشان داد که از میان متغیرهای مورد مطالعه، متغیرهای آگاهی از فواید مرغ سبز و شاخص نگرشی بر پذیرش تمایل به پرداخت بیشتر برای این محصول و میزان تمایل به پرداخت برای آن اثر مثبت و معنیدار آماری داشتند. همچنین، متوسط تمایل به پرداخت افراد برای خرید هر کیلوگرم مرغ سبز 21/42 درصد بیشتر از مرغ معمولی میباشد. از این رو، پیشنهاد میشود برای ارتقاء سطح سلامت و پایه گذاری سیستم کشاورزی ارگانیک (زیستی) در کشور اطلاعرسانی کامل در مورد مزایای مرغ سبز و مضرات آنتیبیوتیک باقی مانده در گوشت مرغ صورت گیرد.
Food problem and food security is one of the most fundamental challenges of world’s increasing population. Concerns about consuming antibiotics in raising poultry are increasing and using fewer antibiotics can play an important role in society health improvement. This study investigates Rasht city citizens' willingness to pay for organic broiler using Heckman two-stage valuation approach. Requested data set were obtained through questionnaires and reporting from 200 individuals. Applied sampling method is random approach and sample size determined based on Bartlett choice table. The results revealed that among investigated variables, knowledge of organic broiler and attitude variables had positive and significant effect on acceptance of additional willingness to pay for mentioned product and the level of willingness to pay. Also, the average consumers’ willingness to pay for each kilogram of organic broiler is 21.42% more than an ordinary broiler. It is advised that in order to improve health status and establishing organic agriculture system in Iran, complete advertising about organic broiler advantages and remained antibiotic detriments in ordinary broiler provided.