Abstract:
بادام سبز از جمله میوههای آبوهوای مدیترانهای است که در ایران بانام چغاله بادام شناختهشده است و بیشتر مصرف تازه
خوری دارد. تاکنون هیچ تحقیقی درزمینه پس از برداشت آن صورت نگرفته است. بنابراین تحقیق با هدف افزایش عمر
نگهداری بادام سبز با استفاده از پوششهای خوراکی صمغ آکاسیا (۱(درصد و ۲ درصد (وزنی-وزنی))» کربوکسی متیل
سلولز (درصد و ۲ درصد (وزنی- وزنی) در مدتزمان نگهداری (روز هفتم» چهاردهم» بیست و یکم) صورت گرفت.
فاکتورهای اسیدیتهء افت وزن» ]۳ » ارزیابی رنگ» ارزیابی حسی در مدت نگهداری اندازهگیری گردید. این آزمایشها در
قالب طرح کاملا تصادفی بر پایه فاکتوریل در سه تکرار انجام پذیرفت. با افزایش غلظت کربوکسی متیل سلولز و صمغ
آکاسیا درصد افت وزن بهطور معنیداری کاهش مییابد و با رشد زمان ماندگاری درصد افت وزن و ۸۳ بهطور معنیداری
افزایش مییابد. با رشد زمان ماندگاری» ۳11 بهطور معنیداری افزایش مییابد. با افزایش غلظت کربوکسی متیل سلولز و
صمخ آکاسیا باعث کاهش ]۳ میگردد. بهطوری که بیشترین میزان ۳17 در غلظت ۸۱ کربوکسی متیل سلولز و 7:۱
آکاسیا مشاهده شد. بیشترین میزان ۸۳ در نمونه شاهد و کمترین:۸۳ در غلظت ۲ کربوکسی متیل سلولز و ۱آکاسیا
مشاهده شد بر این اساس با غلظت کربوکسی متیل سلولز و صمغ آکاسیا خواص حسی و ارگانولوپتیکی بهبود یافت و با
رشد زمان ماندگاری خواص حسی و ارگانولوپتیکی بهطور معنیداری کاهش یافت.
Machine summary:
بررسی تأثير پوشش های خوراکی کامپوزيت صمغ آکاسیا و کربوکسی متیل سلولز بر افزايش زمان ماندگاری بادام سبز مریم ثابت قدم ، بهناز انتظاری ، نفیسه عسگری نسب ، سمیرا بهرامی نسب تاریخ دریافت: 22/01/98 تاریخ پذیرش: 22/02/98 کد مقاله: 14775 چکـیده بادام سبز ازجمله میوههای آبوهوای مدیترانهای است که در ایران بانام چغاله بادام شناختهشده است و بیشتر مصرف تازه خوری دارد.
بنابراین تحقیق با هدف افزایش عمر نگهداری بادام سبز با استفاده از پوششهای خوراکی صمغ آکاسیا (1درصد و 2 درصد (وزنی-وزنی))، کربوکسی متیل سلولز 1درصد و 2 درصد (وزنی- وزنی) در مدتزمان نگهداری (روز هفتم، چهاردهم، بیست و یکم) صورت گرفت.
آنانی و همکاران (2009)، نشان دادند، میوه هایی که با صمغ سویا، جوجوبا، گلیسیرین و صمغ عربی پوشش داده شده اند نسبت به نمونه های شاهد بدون پوشش در طی مدت نگهداری از تغییرات اندکی بر روی کاهش وزن، رطوبت، اسیدیته قابل تیتر، مواد جامد محلول و رنگ برخوردار بودند.
در این تحقیق امکان استفاده از پوششهای کربوکسی متیل سلولز و آکاسیا (1% و 2% وزنی- وزنی) در زمان های مختلف نگهداری (هفتم، چهاردم و بیست و یکم بعد از نگهداری) بر افزایش عمر پس از برداشت بادام سبز مورد ارزیابی قرار گرفت.
جدول1- تاثیر پوشش بر Ph و افت وزن در مدت 21 روز نگهداری مدت نگهداری به تصویر صفحه مراجعه شود e 6/5 3-3-تغییر رنگ 3-3-1- * L شکل 1 نشان داد که تأثیر پوشش و مدت نگهداری، در سطح آماری 95 درصد روی ویژگی* Lنمونه های بادام سبز معنیدار بود (01/0>P).
Effects of edible chitosan coating on quality and shelf life of sliced mango fruit.