Abstract:
هدف
بیماری کرونا ویروس 19 (COVID-19) یک بیماری همه گیر جدید است که توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان فوریت بهداشت عمومی اعلام شد . COVID-19 یک بیماری است که بر سلامت روانی افراد مختلف، به ویژه زنان باردار تأثیر می گذارد. لذا این مطالعه به شکل مروری با موضوع بررسی شیوع سلامت روان زنان باردار در پاندمی کووید 19 با تمرکز بر استرس ، اضطراب ،افسردگی در زنان باردار در طول همه گیری کووید 19 انجام شد.
مواد و روش ها
این مطالعه به روش مروری انجام پذیرفت و به منظور یافتن مطالعات و منابع مرتبط با موضع در پایگاههای جستجو Scopus ، PsycINFO , Google Schola, Web of science, pubmed, Embase با استفاده ازکلمات کلیدی کووید19،کرونا ویروس ،اضطراب ، استرس ، افسردگی ، سلامت روان از دسامبر سال 2019 تا اگوست سال 2021 جستجو گردید که حاصل آن 39 مقاله بود ،در نهايت 34 مقاله مبتنی با موضوع مطالعه و متن کامل در دسترس مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
نتایج
نتایج حاصل از تحقیقات نشان داد که بعداز شروع پاندمی کووید 19 زنان باردار سطح بالاتر و قابل توجهی از علائم افسردگی (25-40%)، اضطراب (30-40%)، استرس (40-50%) نسبت به زنان قبل از همه گیری نشان داد ((p<./005. شیوع استرس و اضطراب در زنان با تشخیص قبلی روانپزشکی، زنان در 3 ماهه اول و سوم بارداری نسبت به سایر زنان باردار بیشتر است.
نتیجه گیری
از انجای که اپیدمی کووید 19 با افزایش ریسک افسردگی، اضطراب و استرس همراه است و این عوارض میتواند بر سلامت روان زنان باردار تاثیر منفی بگذارد، از همین رو برای حفظ سلامت روان و مدیریت ناراحتی های روانی زنان باردار نیاز به آموزش از طریق ماماها در در طول همه گیری کووید 19 وجود دارد. ماما میتوانند نقش مهمی در ارائه آموزش بهداشت و مشاوره روانشناسی برای کمک به زنان باردار در طول و پس از بحران ایفا کنند. بنابراین شناسایی زود هنگام مسائل مربوط به سلامت روان در زنان باردار برای ارائه دهندگان خدمات زنان و زایمان ضروری است ، تا بتوانند مداخلات لازم و به موقع برای کاهش مشکلات روانی در بین جمعیت زنان باردار اعمال کنند.