Abstract:
هدف پژوهش حاضر شناسایی و ارزیابی فاکتورهای موثر بر پایدارسازی کسب و کارهای دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی بود؛ روش پژوهش برحسب هدف، بنیادی -کاربردی برحسب نوع داده، آمیخته (کیفی-کمی) از نوع اکتشافی؛ برحسب زمان گردآوری داده، مقطعی و برحسب روش گرداوری دادهها و یا ماهیت و روش پژوهش، پیمایشی بود. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه های تهران بود. برای تعیین نمونههای این پژوهش و تعیین این گروه از خبرگان از روش نمونهگیری غیرتصادفی هدفمند به تعداد 20 نفر استفاده شد. گروه دوم از جامعۀ آماری این پژوهش، شامل کل کلیه کارکنان دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران به تعداد 2522 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونهگیری تصادفی خوشه بندی شده، 310 نفر بهعنوان آزمودنی انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از ابزارهای مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی و پایایی ابزارها محاسبه شد که همگی مورد تایید قرار گرفتند. روش تحلیل دادهها در بخش کیفی روش داده بنیان و کدگذاری سه مرحله ای بود. در بخش استنباطی و کمی برای پاسخ به سؤالهای پژوهش از آزمون تی تک نمونهای استفاده شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که عوامل فردی، سازمانی و محیطی بر پایداری کسب و کار تاثیر دارند.
AbstractThe aim of this study was to identify and evaluate the factors affecting the sustainability of knowledge-based businesses in Islamic Azad University; Research method in terms of purpose, was basic-applied and in terms of data type, it was mixed (qualitative-quantitative) of exploratory type. The statistical population of the qualitative part of the research included all faculty members of Tehran universities. To determine the samples of this study and to determine this group of experts, purposive non-random sampling method of 20 people was used. The second group of the statistical population of this study included all the staff of Islamic Azad universities in Tehran, 2522 people, using Cochran's formula and cluster random sampling method, 310 people were selected as subjects. Semi-structured interview tools and a researcher-made questionnaire were used to collect data. The validity and reliability of the instruments were calculated, all of which were confirmed. The method of data analysis in the qualitative part was the data-based method and three-step coding. In the inferential and quantitative sections, a one-sample t-test was used to answer the research questions. The results showed that individual, organizational and environmental factors affect the sustainability of the business.
Machine summary:
1 Zott 2 Doz & Kosonen 3 Weill & Vitale 4 Direct to Customer 5 Full-Service Provider 6 Whole of Enterprise 7 Intermediaries يکي از پژوهشگران مراحل شکل گيري يک کسب وکار دانش بنيان دانشگاهي را به اين ترتيب بيان ميکند: ١- مرحله پيش رشد: دوره زماني مربوط به مراجعه کارآفرين به دانشگاه مادر براي اظهار نمودن و بيان پروپوزال کسب وکار در مرکز نوآوري و کارآفريني دانشگاه مربوط است و طي اين مدت اولين متون و نسخه دريافت پروژه اوليه تهيه و آماده ميشود.
امينـي و فتـاحي (١٣٩٧)، در پژوهشـي تحـت عنـوان طراحـي الگـوي 1 Geenhuizen & Soetanto بين الملليسازي بنگاه هاي کوچک و متوسط در شرکت هاي دانش بنيان مبتني بـر نـانو دريافتنـد کـه مقوله اصلي که به تحريک کسب وکار براي ورود به بازارهاي بين المللي منجر شـده ، مزيـت رقـابتي پايدار است .
بـر اسـاس نتايج اين پژوهش پيشنهاداتي از قبيل طراحي مناسب مدل کسب و کار، توجه به ابعاد مـدل کسـب و کار بخصوص مشتريان ، آشنايي با حقوق مادي و معنوي ثبت اختراع ، برآورد واقعـي امکـان موفقيـت ثبت اختراع و توجه به هر دو مولفه ي نوآوري فناورانه شامل محصول و فرآيند به مديران و کارشناسان شرکت هاي دانش بنيان ارائه شده است .
جدول ٢- مولفه ها و ابعاد شناسايي شده بعد از استفاده از ادبيات ، پيشينه و نظريه هاي موجود (به تصویر صفحه رجوع شود) ٢- وضعيت موجود فاکتورهاي اثرگذار بر پايدارسازي کسب و کارهاي دانش بنيان در دانشگاه آزاد اسلامي چگونه است ؟ در اين قسمت با توجه به اينکه مقياس ٥ درجه اي است ، ارزش عددي براي مقايسه با آماره تي را عدد ٣ در نظر گرفتيم .