Abstract:
امروزه با پایداری در کسب و کارها در تعاونیها میتوان با مشکل بیکاری و ورشکستگی بسیاری از تعاونیها مقابله کرد. ارائه الگوی پایداری کسبوکارها یکی از عوامل مؤثر در موفقیت و پایداری تعاونیها میباشد. تحقیق حاضر با هدف طراحی الگوی پایداری کسبوکار با رویکرد توسعه کارآفرینی در بخش تعاونی استان همدان انجام شد. این تحقیق ازنظر هدف کاربردی-توسعهای و روش تحقیق و چارچوب پژوهش به صورت کمی- کیفی (آمیخته) است. مشارکتکنندگان در بخش کیفی برخی از مدیران تعاونیهای موفق کشور و اساتید خبره در زمینه بازرگانی به روش در دسترس هدفمند (افراد متخصص و خبره در حوزه بازرگانی و کسبوکار درتعاونیها که خودشان به شرکت در این پژوهش تمایل داشتند) بر اساس اشباع نظری به تعداد 12 و در بخش کمی جامعه آماری تعداد 360 نفر از مدیران کلیه تعاونیهای موفق کشورکه مشارکت کنندگان بر اساس جدول مورگان و کرجسی به تصادفی طبقهای به تعداد 130 نفر انتخاب شدند. نتایج پژوهش در بخش تحلیل کیفی نشان داد که این الگو پایداری کسب و کار شامل شش مقوله از جمله شرایط علّی، مقوله محوری، عوامل زمینهای، شرایط مداخلهگر، راهبردها و پیامدها، بود و 82 عامل مؤثر بر طراحی الگوی پایداری کسبوکار با رویکرد توسعه کارآفرینی شناخته شد. همچنین مشخص شد که تأثیر شرایط علّی بر مقوله محوری و مقوله محوری بر راهبردها بهطور مستقیم و تأثیر راهبردها بر پیامدها، عوامل زمینهای و شرایط مداخلهگر بر راهبردها به شکل غیرمستقیم میباشد. در قسمت کمی مشخص شد مدل از برازش مطلوبی برخوردار است.
Today, with the stability of businesses in cooperatives, the problem of unemployment and bankruptcy of many cooperatives can be addressed. Providing a model of business sustainability is one of the effective factors in the success and sustainability of cooperatives. The aim of this study was to design a business sustainability model with an entrepreneurship development approach in the cooperative sector of Hamedan province. This research is quantitative-qualitative (mixed) in terms of applied-development purpose and research method and research framework. Participants in the quality section of some of the successful cooperative managers of the country and expert professors in the field of business in a purposefully available way based on theoretical saturation of 12 And in the quantitative part of the statistical population, 360 managers of all successful cooperatives in the country, whose participants were randomly selected based on Morgan and Krejcie table, 130 people. The results of qualitative analysis showed that this model included six categories including causal conditions, central category, contextual factors, intervening conditions, strategies and consequences, and 82 factors were identified as designing a business sustainability model with an entrepreneurial development approach. It was also found that the effect of causal conditions on the central category and the central category on the strategies is direct and the effect of strategies on the outcomes, contextual factors and intervening conditions on the strategies is indirect. In a small part, it was found that the model has a good fit
Machine summary:
سؤال اول پژوهش الگوی پایداری کسب وکار با رویکرد توسعه کارآفرینی در بخش تعاونی استان همدان کدام است ؟ جهت پاسخگویی به سؤال های پژوهش از تکنیک دلفی در سه مرحله استفاده شد که بعد از آن که پرسشنامه اولیه به ١٢ نفر از خبرگان در خصوص سودمند بودن سؤالات داده شد، پرسشنامه از ٩٨ سؤال به ٨٧ سؤال تقلیل پیدا کرد و سؤالاتی در پرسشنامه باقی ماندند که بر اساس فرم اعتبارسنجی CVR نمره قابل قبولی را کسب کرده بودند که در ذیل به طور کامل شرح داده شده است : نسبت روایی محتوایی نسبت روایی محتوایی که با اختصار CVR نشان داده و کمی سازی میشود، نسبت روایی محتوایی تکنیکی را توصیف میکند که باهدف استنباط سازی به کاربرده می شود و به صورتی هدفمند و نظام یافته ای در راستای شناسایی ویژگیهای خاص یک پیام گام برمیدارد (١٩٧٥ ,Lawshe).
نتایج تجزیه و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها نشان داد چندیدن مقوله ی شرایط علی و ساختار مناسب در تعاونیها، وجود پیشینه مناسب ، مقوله محوری، ذات عاشق و سرسخت کارآفرین ، شرایط مداخله گر، فرآیندها و استراتژیها و حرکت روبه جلو و توسعه کارآفرینی در بخش تعاونی به عنوان عوامل تأثیرگذار بر الگوی پایداری کسب وکار در تعاونیها در استان همدان هستند.
The aim of this study was to design a business sustainability model with an entrepreneurship development approach in the cooperative sector of Hamedan province.