Abstract:
یکی از اهداف عمده توسعه بخش معدن در سالهای اخیر،سرمایهگذاری در بخش صنایع فرآوری مواد معدنی بوده است تا محصولات واسطهای یا حتی نهایی با ارزش افزوده بیشتر به دست آید.این امر از دو جهت حایز اهمیت است.اول آنکه از واردات بسیاری از مواد واسطهای و نهایی معدنی- فلزی یا غیرفلزی-جلوگیری و صرفهجویی قابل توجهی نصیب اقتصاد کشور میشود.دوم آنکه با صدور مواد فرآوری شده،ضمن آنکه رشد تولید ناخالص داخلی و افزایش میزان اشتغال حاصل گردیده،درآمد ارزی بیشتری نیز نصیب اقتصاد ملی خواهد شد. یکی از سرمایهگذاریهای عظیمی که در سالهای اخیر برای بهرهگیری از ذخایر سرب و روی کشور صورت گرفت.طرح تولید سرب و روی زنجان بود که بخشهایی از آن به بهرهبرداری رسیده و بخشهایی نیز در دست اجرا و توسعه میباشد. در زمینهء فعالیت شرکت سرب و روی زنجان و مسایل و مشکلات آن، خبرنگار نشریه«بررسیهای بازرگانی»با آقای سیروس دباغی،مدیرعامل این شرکت گفتوگویی دارد که باهم میخوانیم:
Machine summary:
"تولید هر تن شمش سرب 270 دلار ارزش افزوده دارد اشاره: یکی از اهداف عمده توسعه بخش معدن در سالهای اخیر،سرمایهگذاری در بخش صنایع فرآوری مواد معدنی بوده است تا محصولات واسطهای یا حتی نهایی با ارزش افزوده بیشتر به دست آید.
*آیا شرکت ملی سرب و روی زنجان،طرحهای توسعه دیگری نیز دارد؟ *طرح تولید اکسیژن و گاز آرگون در دست بررسی است.
*طرح تولید سرب چه میزان تقاضای داخلی را تأمین میکند و ارزش اقتصادی اجرای این طرح چقدر است؟ *با توجه به کیفیت و خلوص بالای شمش سرب تولیدی در این شرکت،میتوان گفت که شرکت قادر است بخش عمدۀ نیاز مصرفکنندگان داخلی را تأمین کند.
ظرفیت تولید سرب در این مجتمع تا سطح 30 هزار تن در سال نیز قابل افزایش است،اما بحث تأمین قطعات یدکی در زمان مقتضی،آجر نسوز،کیفیت کنسانتره تحویلی ،باید در ابتدا حل شود."