Abstract:
مقالهای که میخوانید،در اصل سخنرانی آقای مهندس نفیسی بوده که پیش از این در روز بزرگداشت مقام معلم،در جمع معلمان،مدیران و کارشناسان استان اصفهان ایراد شده است و اکنون متن آن برای مطالعهی علاقهمندان انتشار مییابد.در اینجا یادآوری چند نکته لازم است: -رویکرد به فاوا،رویکردی است که امروزه در همهی عرصهها دنبال میشود و پیامد آن تحول در بسیاری از نظامها و سیستمهاست.کافی است برای مثال، وضعیت خدمت رسانی بانکها را با یک دههی پیش مقایسه کنیم تا به اهمیت موضوع پی ببریم.در آموزش و پرورش جهان نیز امروزه فاوا جایگاه مهمی یافته و در ایران هم گامهایی در این مسیر برداشته شده،ولی هنوز راه بسیاری در پیش است. -موضوع تحول در آموزش و پرورش که چند سال است در ایران،بار دیگر مورد بحث واقع شده،و تاکنون دو سند یکی«سند ملی آموزش و پرورش»و دیگری«سند برنامهی درسی ملی جمهوری اسلامی»در راستای آن تهیه شده است،میطلبد که از زاویهی فاوا،به آن نگریسته شود؛انتشار این مقاله نیز در همین راستا صورت میگیرد. شایان ذکر است که نویسندهی این مقاله که اکنون با پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش همکاری دارد، سالها کارشناس ارشد سازمان برنامه و بودجه در بخش آموزش و پرورش بوده و اشراف قابل توجهی به مسائل و مباحث کلان آموزش در ایران دارد.
Machine summary:
"-موضوع تحول در آموزش و پرورش که چند سال است در ایران،بار دیگر مورد بحث واقع شده،و تاکنون دو سند یکی«سند ملی آموزش و پرورش»و دیگری«سند برنامهی درسی ملی جمهوری اسلامی»در راستای آن تهیه شده است،میطلبد که از زاویهی فاوا،به آن نگریسته شود؛انتشار این مقاله نیز در همین راستا صورت میگیرد.
کلید واژهها: فناوری اطلاعات اطلاعات ارزشیابی (به تصویر صفحه مراجعه شود) رشد استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای اصلاح نظام آموزش و پرورش،موضوعی است که با مقولهی جهانی شدن و تأثیر فراوان آن در آموزش و پرورش نیز ارتباط دارد.
در مرحلهی نهایی پژوهش به این جمعبندی رسیدم که فناوری اطلاعات و ارتباطات فرصت فوق العاده مغتنمی را برای آموزش و پرورش فراهم کرده است که توضیح خواهم داد.
کاربرد فناوری اطلاعات در آموزش و پرورش طی ده سال گذشته،در زمینهی استفاده از فناوری اطلاعات در آموزش و پرورش،روندهای بسیاری مشاهده شده است که جا دارد آنها را بررسی کنیم.
در نهایت نتیجه میگیریم که این روندها و فرایندها فرصت خوبی است برای آموزش و پرورش که هم مشوق استفاده از آن است و هم ایجاد چالش مهمی میکند،چرا که مثلا یک انتخاب غلط در مورد انتخاب فناوری،علاوه بر هزینه شدن میلیونها تومان در آموزش و پرورش،این مشکل را هم دارد که مثلا چند ماه یا چند سال بعد ممکن است این فناوری منسوخ شود.
ممکن است تاکنون استفاده نکرده باشد،ولی حد اقل حرفش را میزند-بررسی کنیم، متوجه میشویم که در زمینهی ارتباط فناوری اطلاعات با نظام آموزش و پرورش در سطح کلان،سه رویکرد دیده میشود: 1."