Abstract:
1-در جملهء«احمد پاسخ نامه را نوشت»،«نهاد»فاعل است. 2-در جملهء«ضحاک در بند کشیده شد»،«نهاد»فاعل نیست. 3-گاهی فعل جمله به مفعول نسبت داده میشود،در این 2Lصورت آن را«مجهول»مینامند.در مقابل،فعلی را که به فاعل نسبت داده میشود«معلوم»میگویند. 4-در جملهای که فعل آن مجهول باشد،«نهاد»مفعول است. 5-در جملهای که فعل آن معلوم باشد،«نهاد»فاعل است.
Machine summary:
"2-آیا کسی هست که بتواند ثابت کند«ضحاک»[در جملهء: ضحاک در بند کشیده شد]مفعول است و آیا کسی به مسندالیه بودن آن اعتراضی که با منطق دستوری منطبق باشد،دارد؟ ج-نظر کارشناس: قبل از هرگونه پیشداوری،به نمودارها و جملههای درس متنازع فیه که عینا از ص 851 کتاب فارسی و دستور سال دوم راهنمایی نقل میشود،توجه کنید: «احمد پاسخ نامه را نوشت.
(-فعل مجهول آن است که فاعلش حذف شده باشد و مفعول به جای آن بنشیند،مانند سیب چیده شد) ممکن است همکار بازنشستهء ما به تعریف عربی فعل مجهول هم که میگوید:«و قام المفعول مکانه»اشکال بگیرد و بگوید: نمیبایست«قام المفعول»گفته میشد،زیرا فعل مجهول نایب فاعل میگیرد نه«مفعول»در پاسخ میگوییم:این«ال»که بر سر مفعول در «قام المفعول»آمده،حرف تعریف،از نوع عهد ذکری است،و«مفعول» را برمیگرداند به مصداقش«تفاحة»در جملهء سابق الذکر."