چکیده:
توصیههـای جدیـد پیشـنهاد میدهنــد که نوجوانان در سنین مدرسه باید روزانه حداقل ۶۰ دقیقه در فعالیت بدنی با شدت متوسط تا شدید شرکت کنند. علاوه بر فعالیتهای هوازی مانند دویدن و دوچرخهسواری، پژوهشها بهطور فزایندهای نشان میدهند که شرکت منظم در برنامه تمرین قدرتی نوجوانان میتواند فواید عملکردی، آمادگی و سلامت عینی را موجب شود. اخیرا شمار رو به رشدی از دختران و پسران فواید تمرین قدرتی را در مدارس، مراکز آمادگی و تسهیلات تمرین ورزشی تجربه میکنند. برخلاف باور سنتی که تمرین قدرتی برای کودکان خطرناک یا موجب اختلال در صفحه رشد۱ میشود، کالج آمریکایی طب ورزشی (ACSM) اذعان میکند که تمرین قدرتی میتواند فعالیت موثر و ایمن برای این گروه سنی باشد، اما باید بهطور مناسب طراحی شود و کاملا تحت نظارت۲ باشد.
خلاصه ماشینی:
باید توجه داشت که اگر آنها را در معرض انواعی از روشهای تمرینی سرگرمکننده، مؤثر و ایمن قرار میدهید، هدف تمرین قدرتی باید بهبود قدرت اسکلتی ـ عضلانی و آمادگی عمومی کودکان و نوجوانان باشد.
برنامههای تمرین قدرتی نوجوانان دارای نظارت شایسته و طراحی مناسب، ممکن است نه تنها قدرت عضلانی کودکان را افزایش دهند، بلکه میتوانند مهارتهای آمادگی حرکتی (بهطور مثال سرعت و پرش) و عملکردهای ورزشی را بهبود بخشند.
شرکت در برنامه ورزشی شامل تمرین قدرتی میتواند فرصتی برای نوجوانان کمتحرک یا دارای اضافهوزن فراهم کند تا قدرت عضلانی، ارتقای هماهنگی حرکتی و افزایش اعتمادبهنفس خود را در درک تواناییهایشان برای فعال بودن بهبود بخشند.
راهنماییهای تمرینی مناسب، تنوع برنامه و نظارت شایسته میتواند برنامههای تمرین قدرتی را برای کودکان و نوجوانان، ایمن، مؤثر و سرگرمکننده سازد.
۳ اگر راهنماییهای متناسب با سن پیروی شوند، دیدگاه کالج طب ورزشی آمریکا (ACSM) این است که تمرین قدرتی میتواند لذتبخش، سودمند و تجربه سالمی برای کودکان و نوجوانان باشد.