چکیده:
از جمله اهداف نظام آموزشوپرورش کشور، تربیت نسلی شاداب و با نشاط است که در کنار فراگیری علوم مختلف از سلامتی، تحرک و پویایی لازم برخوردار باشند. مدارس کشور بهعنوان اصلیترین پایگاه تعلیموتربیت مورد توجه مدیران آموزشوپرورش هستند و در کانون توجه برنامهریزی و طراحان تعلیموتربیت قرار دارند. مسابقات ورزشی از دیرباز از ابزارهای بسیار قوی برای رشد و تعالی دانشآموزان در حوزه آموزشوپرورش بودهاند. برگزاری بازیها و رقابتهای ورزشی از جمله جاذبههای تربیتبدنی در مدارس به شمار میرود و از موضوعات مورد اقبال و علاقه دانشآموزان است. با اجرای مسابقات و فعالیتهای ورزشی، میتوان شادابی و نشاط را به محیطهای آموزشی تزریق کرد. با عنایت به این موارد و با توجه به مدرسهمحور کردن فعالیتهای تربیتبدنی و ورزش دانشآموزی و مشارکتمحور کردن فعالیتها، میتوان گفت که ظرفیتشناسی و بهرهمندی حداکثری از ظرفیتهای درونی و بیرونی آموزشوپرورش، فضای جذاب، با نشاط و سالمی را برای برگزاری المپیاد ورزشی درونمدرسهای بهوجود میآورد.
خلاصه ماشینی:
با عنایت به این موارد و با توجه به مدرسهمحور کردن فعالیتهای تربیتبدنی و ورزش دانشآموزی و مشارکتمحور کردن فعالیتها، میتوان گفت که ظرفیتشناسی و بهرهمندی حداکثری از ظرفیتهای درونی و بیرونی آموزشوپرورش، فضای جذاب، با نشاط و سالمی را برای برگزاری المپیاد ورزشی درونمدرسهای بهوجود میآورد.
بدون تردید، ورزش دانشگاهی و دانشآموزی در مباحث همگانی و قهرمانی به دلیل تأثیرات مثبت فرهنگی و اجتماعی و همچنین استعدادیابی از اهمیت خاصی برخوردار است و باید به آن توجه ویژه شود تا نشاط و شادابی بیشتری در فضای علمی کشور بهوجود آید.
به کارگیری نیروی داوطلبی، اطلاعرسانی و برنامهریزی صحیح از سطح وزارتخانه تا ادارات، رعایت نکات ایمنی و فضای مناسب برای برگزاری المپیاد، حمایت و بازخورد از سوی مسئولان به برگزارکنندگان، توجه به تعداد و نظرهای دانشآموزان در برگزاری المپیاد، ایجاد انگیزه و اشتیاق برای مشارکت در طرح المپیاد، استعدادیابی ورزشی، منابع مالی و نیروی انسانی متخصص از عوامل مؤثر بر موفقیت المپیاد ورزشی دانشآموزی به شمار میروند.