چکیده:
شوری یک مشکل در حال توسعه در خاکهای کشاورزی است که رشد و نمو گیاه را تحت تاثیر قرار میدهد. شوری پتانسیل آبی سوبسترا را کاهش داده و جذب آب و مواد غذایی توسط گیاه را محدود میکند. در این پژوهش اثر غلظتهای 0‘100‘200‘300‘400و500 میلی مولارNacl بر روی جوانه زنی‘وزن تر و وزن خشک‘ محتوای یون های Na+ ‘ K+ ‘ CL- ‘ پرولین ‘قندهای محلول و نشاسته‘هالوفیت Suaeda fruticosa مورد بررسی قرار گرفته است .نتایج به دست آمده نشان میدهد که با افزایش شوری درصد جوانه زنی بذرهای این گیاه کاهش یافته و در تیمار 500 میلی مولارNacl تقریبا بازداشته میشود. مقایسه گیاهان رشد یافته در شوری با نمونه شاهد نشان میدهد وزن تر و وزن خشک گیاهان تاشوری 200 میلی مولار افزایش و پس از آن کاهش می یابد. از اثرات دیگر شوری بر روی این گیاه میتوان به افزایش محتوای پرولین‘قندهای محلول‘یونهای Na+ و CL- وکاهش محتوای یون K+ اشاره نمود. میزان نشاسته نیز تا تیمار 300 میلی مولار افزایش و پس از آن کاهش می یابد.