Abstract:
یکی از مهم ترین محورهای پژوهشی در حوزه فرهنگ عامه ، تحقیـق و پـژوهش در حوزه «خوراک و نوشیدنیهای سنتی و بومی» است چنان که مرکز تحقیقات صداوسـیما نیز با اجرای عناوین مختلف پژوهشی، به ایـن سرفصـل بسـیار مهـم در فرهنـگ عامـه پرداخته است . فهرست زیر معرفی پژوهش های مرکـز تحقیقـات صداوسـیما در حـوزه خوراک و نوشیدنی است که در دو بخش «معرفی پژوهش های واحد فرهنـگ مـردم در حوزه خوراک و نوشیدنی» و «معرفی پژوهش های مراکز اسـتان ها در حـوزه خـوراک و نوشیدنی» ارائه میشود.
Machine summary:
٥. عنوان : شيرين مزه هاي سنتي در سبک زندگي ايراني ـ اسلامي مؤلف : شهرزاد دوستي (به تصویر صفحه مراجعه شود) سال نشر:١٣٩٣ صفحات : ٣٢٥ صفحه اين پژوهش ضمن پرداختن بـه جايگاه خوراک در فرهنگ اسلامي ـ ايراني، به معرفي انواع شيرينيها، نان شيرينيها، مرباها و ميان وعده هاي شيرين سنتي و محلي مناطق ايران در سـال ١٣٤٥ تا ١٣٩٢ همراه با مواد لازم و طرز تهيه آنها پرداخته اسـت .
عنوان : نان ها، کلوچه ها و غذاهاي سنتي لرستان مؤلف : خديجه حسين پناه (به تصویر صفحه مراجعه شود) سال نشر: ١٣٨٩ ناشر: صداوسيماي مرکز لرسـتان ، واحد آموزش و پژوهش صفحات : ٨٠ صفحه هــدف از انجــام ايــن پــژوهش ١) آگــاهي از انــواع نــان ، کلوچــه و غـــذاهاي بـــومي مـــردم لرســـتان ٢) آگاهي از نحوه پخت هـر يـک از نان هـا، کلوچــه ها و غـذاهاي بــومي مردم لرستان و ٣) آگاهي از راه هـاي گسترش فرهنـگ اسـتفاده از نان هـا، کلوچه ها و غذاهاي سنتي مردم لرستان بوده است .
٤. عنوان : بررسي غذاهاي سنتي يزدي و خواص هر يک از آن مؤلف : مژگان جعفري (به تصویر صفحه مراجعه شود) سال نشر: ١٣٨٩ ناشر: صداوسيماي مرکز يـزد، واحـد آموزش و پژوهش صفحات : ٩٤ صفحه هـــدف از انجـــام ايـــن پـــژوهش ١) آشنايي با شرايط فرهنگي ـ اقتصادي مردمان گذشـته و ارتبـاط آن بـا تغذيـه ٢) ترويج هر چه بيشتر غـذاهاي سـنتي ٣) بيان اهميت و نقش به سزاي غـذاهاي ســـنتي در ســــلامت جســــم و روح ٤) آشنايي با فرهنگ غذايي مردمـان گذشـته و ٥) به دسـت آوردن اطلاعـاتي در مـورد شرايط خاص غذايي براي بهره گيري از آن در رسانه استاني (صداوسـيما) بـوده اسـت .