Abstract:
تولید محصولات کشاورزی از طریق دستکاری ژنتیک، یکی از چالشهای بزرگی است که فراروی کشورهای جهان قرار دارد. در این میان، با توجه به مخالفت مردم اکثر کشورهای غربی با تولید و مصرف این مواد، به دلیل سود سرشاری که از این طریق نصیب شرکتهای تولید کننده این مواد خواهد شد، آنها فعالیتهای خود را معطوف به کشورهای فقیری کرده اند که با مشکل کمبود مواد غذایی دست به گریبانند. نویسنده در این مقاله ضمن انتقاد از سیاستهای دولت انگلیس در این حوزه، برخی از دلایل نهفته در پشت این سیاستها را نیز فاش کرده و به نقد میکشد.
Machine summary:
"ارزیابی از تحقیقات انجام شده توسط دولت که تعیین میکند چقدر پول به دپارتمانهای آکادمیک رسیده است، آنها را بر اساس تعداد مقالاتی که تهیه کرده اند و سود مجلاتی که انتشار داده اند، رتبهبندی میکنند.
دپارتمان توسعه بینالمللی انگلیس تحت ریاست کلر شورت سیزده میلیون پوند در اختیار پژوهشگرانی قرار داد که در حال تحقیق برای تولید غلات تهیه شده از طریق مهندسی ژنتیک برای کشورهای فقیر هستند؛ با این بهانه که این مواد غذایی، جهان را سیر خواهند کرد.
چندی پیش در سال جاری، آرون دوگراسی یکی از محققان مؤسسه مطالعات تکاملی توسعه در دانشگاه «ساسکس» تجزیه و تحلیلی را از غلات تهیه شده از طریق دستکاری ژنتیک ـ پنبه، ذرت و سیب زمینی شیرین ـ که شرکتهای بیوتک در حال تولید آنها در آفریقا هستند، منتشر کرد.
او گزارش میکند که پروژه تولید سیب زمینی شیرین از طریق دستکاری ژنتیک، هم اکنون وارد دوازدهمین سال خود شده است؛ نوزده دانشمند روی آن کار میکنند و قریب شش میلیون دلار در آن سرمایهگذاری شده است."