خلاصة:
هدف: شواهد اپیدمیولوژیکی و آزمایشگاهی حاکی از وجود استرس اکسیداتیو در بین مبتلایان به سندرم داون است.از طرف دیگر سایر مطالعات نشان دادهاند که رژیم های غذایی غنی از میوه و سبزیجات منجر به کاهش قابل توجه شاخصهای استرس اکسیداتیو میگردد. بررسی بسامد مصرف میوه و سبزیجات در کودکان مبتلا به سندرم داون موضوعی است که در این مقاله مورد مطالعه قرار گرفته است.روش:در این بررسی اطلاعات مربوط به الگوی مصرف مصرف میوه و سبزیجات بهوسیله پرسشنامه و با سوال از والدین گردآوری گردید.یافتهها: میانگین بسامد مصرف هفتگی میوه در بین کودکان مورد مطالعه مبتلا به سندرم داون 6/4 وعده و سبزیجات 74/0 وعده در هفته بود. 9/65 % از این کودکان هیچ نوع سبزی را مصرف نکرده بودند و در مورد 51% از کودکان نیز مصرف میوه کمتر از یک وعده در روز بود. نتیجه گیری: مصرف میوه و سبزیجات به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی سالم در کودکان مبتلا به سندرم داون بسیار کم بود. والدین کودکان مبتلا به سندرم داون باید نسبت به دادن یک رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجاتبه کودکان خود ترغیب شوند.
Objective: The aim of current study were to determine the frequency of fruits and vegetables consumption by children with Dwon sundrome (DS).
Methods: Fruits and vegetables consumption in children with DS was calculated through an interview with the children’s parents.
Results: Fruits and vegetables mean consumption was 4.6 servings/week for fruit and .74 servings/week for vegetables. 65.9% of these children did not have consumption for any kind of vegetables and in 51% of these children’s fruit consumption were less than one serving per day.
Conclusion: Fruits and vegetables consumption as an essential part of healthy diet was very low in children with DS. Parents of children with DS should be encouraged to provide a diet with more fruits and vegetables for their children.