خلاصة:
برای وضعیت کنونی اقتصاد کشور، تحلیل شرایط،برنامهریزی و داشتن تصویری مطمئن،یگانه طریق رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی پایدار میباشد. گذشته از برنامهریزیهای بلند و میانمدت که غالبا برای روشن ساختن فرآیند توسعه و رشد اقتصادی انجام میشود،شرایط زودگذر،بحرانها و جریانهای داخلی و خارجی همواره میتواند به صورت مانعی جدی در مسیر دسترسی به اهداف درازمدت درآید.از اینرو تدوین برنامههای کوتاهمدت یکساله و تنظیم جریان مالی و پولی برای غلبه بر تحولات و موانع زودگذر،از اهمیت ویژهای برخوردار است. با این وصف بررسی دورنمای یک ساله حرکت اقتصاد کشور که در قالب بودجه شکل میگیرد،میتواند چشماندازی برای ادامه روند توسعه و فعالیتهای تولیدی- صنعتی تلقی گردد. در گزارش حاضر،تلاش بر این است که شمایی از اقتصاد ایران در سال 1375 به تصویر درآید.
ملخص الجهاز:
"بودجه سال 75 و تراز پرداختهای خارجی براساس قانون بودجه سال 1375، بودجه کل کشور از حیث درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار و نیز از لحاظ هزینهها و (به تصویر صفحه مراجعه شود) سایر منابع پرداخت متوازن و در سطح 137 تریلیون و 242 میلیارد و 674 میلیون و 323 تریلیون و 242 میلیارد و 674 میلیون و 323 هزار ریال(تقریبا معادل 78/3 میلیارد دلار با نرخ ارز شناور)میباشد.
در سال 74،حدود یک میلیارد دلار سرمایههای خارجی به اقتصاد ایران جذب شد که این امر نشان میدهد ثبات اوضاع اقتصادی کشور از نظر سرمایهگذاران خارجی در حد قابل ملاحظهای است و وجود ذخایر طبیعی فراوان و هزینه تولید پایینتر در ایران برای سرمایهگذاران خارجی،جاذبه خواهد داشت و اکنون نرخ ریسک برای ایران در سطح بین المللی بسیار کم تلقی میشود."