چکیده:
در بازارهای رقابتی امروز، یکی از دغدغ ههای اصلی شرک تها حفظ مشتریان است، زیرا حفظ مشتریان موجود م یتواند بسیار کم هزین هتر از جذب مشتریان جدید باشد. بازاریابان معتقدند ک ه محصول جدید با نام تجاری تعمی میافته به طور مطلو بتری توسط مصر فکننده ارزیابی م یشود. این نتیجه م یتواند بسته به جایگاه و ارزشی که برند موجود در بازار دارد متفاوت باشد بنابراین تحقیق حاضر به بررسی اثرات ارزش ویژه برند برارزیابی بسط برند از دیدگاه مشتریان در شرکت فرآورد ههای لبنی پگاه تهران م یپردازد. برای این منظور از یک نمونه 243 نفری از مشتریان استفاده شده است. روش نمونه گیری تصادفی ساده و ابزار انداز هگیری پرسشنامه بوده است. برای تجزیه و تحلیل داد هها و آزمون فرضی هها از روش معادلات ساختاری استفاده شده است و نتایج این پژوهش نشان م یدهد ارزش ویژه برند، بر ارزیابی بسط برند مؤثر است و تناسب محصول بسط یافته با برند مادر بر رابطه بین دو متغیر ارزش ویژه برند و ارزیابی بسط برند تاثیر دارد ولی نوگرایی مصرف کننده بر رابطه بین دو متغیر ارزش ویژه برند و ارزیابی بسط برند تاثیر ندارد.
خلاصه ماشینی:
برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از روش معادلات ساختاری استفاده شده است و نتایج این پژوهش نشان می دهد ارزش ویژه برند، بر ارزیابی بسط برند مؤثر است و تناسب محصول بسط یافته با برند مادر بر رابطه بین دو متغیر ارزش ویژه برند و ارزیابی بسط برند تاثیر دارد ولی نوگرایی مصرف کننده بر رابطه بین دو متغیر ارزش ویژه برند و ارزیابی بسط برند تاثیر ندارد.
جدول (۱) آلفای کرونباخ متغیرها به تفکیک سال اول شماره دوم - اور ہی ضریب پایایی بررسی اثرات ارزش ویژه برند پرارزیابی مصرف کنندگان ازبط ۰(رجوع شود به تصویر صفحه) ۷- روش تحلیل یافته ها برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و فن آزمون فرضیات استفاده شده است.
داده های به دست آمده با مدل معادلات ساختاری برای بررسی دقیق روابط على و معولی بین ابعاد ارزش ویژه برند و ارزیابی از بسط برند و همچنین رابطه دو متغیر نوگرایی و تناسب محصول بسط یافته با محصول مادر بر ارزیابی از بسط برند مورد تحلیل قرار گرفته اند.
بر طبق نتایج به دست آمده از ضریب مسیر و آماره t که در جدول ۳ و همچنین نمودارهای ضرایب استاندارد و معناداری ضرایب، مشخص شده است متغیر ارزش ویژه برند در سطح اطمینان ۹۹٪ بر متغیر ارزیابی بسط برند تأثیر معناداری دارد (آماره t خارج بازه منفی ۲/۵۸ تا مثبت ۲/۵۸ قرار گرفته است.
2. Amirshahi, Mir Ahmad, Shirazi, Mir Ahmad and Parsa, Samaneh (2012) “ The Effect of Involvement n the Acceptance of Brand Extension in High and Low Involvement Products”, Journal of Business Management, Tehran University, Vol. 3 No. 5, PP.