چکیده:
گزارشات زیادی از جدا شدن گونههای مختلف لیستریا مونوسایتوژنز از گوشت تازه طیور، گوشت قرمز، محصولات گوشتی مانند گوشت چرخکرده و ماهی در بسیاری از کشورها وجود دارد. با توجه به جدا شدن لیستریا مونوسایتوژنز از آب و از یخهای مورد استفاده جهت سرد نگه داشتن محصولات غذایی از یک طرف و افزایش بار آلودگی باکتریایی لاشههای طیور بعد از خروج از سردکنهای آبی در کشتارگاههای طیور از طرف دیگر، نقش سردکنهای آبی را در احتمال آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز لاشههای مرغ در زنجیره کشتار بارز میسازد. در این مطالعه نقش سردکنهای آبی در چگونگی وضعیت آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز لاشههای مرغ در کشتارگاه صنعتی استان آذربایجانغربی مورد بررسی قرار گرفت. به این ترتیب که تعداد 180 لاشه مرغ از کشتارگا ههای صنعتی سطح استان آذربایجانغربی کشور بلافاصله قبل از ورود به سردکن آبی و بعد از خروج از سردکن آبی بهصورت استریل نمونهبرداری شدند، برای جداسازی لیستریا از دستورالعمل کانادایی، اصلاحشده FDA با استفاده از محیط کشتهای اختصاصی استفاده شد. پلیتهای کشتدادهشده بهمدت 24 تا 48 ساعت در دمای 35 درجه سلسیوس نگهداری شدند. پرگنههای مشکوک به لیستریا مونوسایتوژنز با ظاهری زرد مایل به سبز شفاف در LSA و پرگنههای سیاه مشکوک به لیستریا مونوسایتوژنز در PLA، مورد آزمایش لام مرطوب با بزرگنمایی 1000 برابر، بهصورت میکروسکوپی از نظر حرکت چرخشی مشخص، رنگآمیزی گرم، تست حرکت در دو درجه حرارت (25 و 35 درجه سلسیوس)، کاتالاز، همولیز، آزمایش تخمیر قند برای (رامنوز، گزیلوز و مانیتول) آزمایش گردیدند و با آنتیسرم پلیوالان و آنتیسرم تیپ 1 و 4 پلیوالان تعیین سروتیپ شدند. از 180 نمونه مرغ مورد آزمایش قبل از ورود به سردکن 3 نمونه مرغ از نظر لیستریا منوسایتوژنز مثبت بود. درحالیکه نتیجه شمارش (بر حسب 1-MPN ) لیستریا مونوسایتوژنز لاشههای مذکور و دوازده لاشه دیگر که قبل از ورود به سردکن آبی از نظر لیستریا مونوسایتوژنز منفی بودند، بعد از خروج از سردکن آبی مثبت شدند، که با انجام آزمونT دوطرفه، تفاوت معنیداری(05/0 < P ) در آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز شناساییشده متعلق به سروتیپ یک و چهار بودند.
Listeria spp. Has been isolated from poultry , red meat products and fish in many countries around the world. Listeria monocytogenes has been isolated from water and ice used for relating freshness of food. Chiller water could possibly increase the microbial contamination of poultry carcasses in slaughter-house. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of water chiller on Listeria monocytogenes contamination of poultry carcasses before and after chilling process in four industrial slaughter house of western Azarbaijan province was investigated. 180 poultry carcasses from 4 industerial slaughter house in western azarbaijan was investigated for Listeria monocytogenes befor and after chilling process using the modified Canadian version. All of the isolated belongs to the serogroup 1 and 4. Paired – samples T test indicated significant difference (P<0.05) between the contamination levels before and after chilling process.
خلاصه ماشینی:
"ازآنجا که اصلیترین و متداولترین روش جهت سرد کردن اولیه لاشههای مرغ در کشتارگاههای صنعتی، غوطهور کردن لاشهها در سردکنهای آبی میباشد و با عنایت به احتمال آلودگی باکتریایی و بار میکروبی بالای لاشههای مرغ قبل از ورود به سردکن، نسبت بالای لاشه به حجم آب و نبود یا کمبود سطح کلر آزاد آبسردکنها، احتمال بار میکروبی بالاتر و آلودگی به برخی از باکتریهای بیماریزای غذایی در لاشههای مرغ بعد از خروج از سردکن آبی وجود دارد .
درحالیکه نتیجه شمارش (بر حسب MPN g-1) لیستریا مونوسایتوژنز لاشههای مذکور و دوازده لاشه دیگر که قبل از ورود به سردکن آبی از نظر لیستریا مونوسایتوژنز منفی بودند، بعد از خروج از سردکن آبی در جدول شماره 1 نشان داده شده، که با انجام آزمونT وابسته، تفاوت معنیداری در سطح اطمینان 95% در آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز شناسایی شده متعلق به سروتیپ یک و چهار بودند (05/0< P).
Abu-Ruwaida و همکاران در سال 1994 در مطالعهای که در کویت در سال 1994 انجام دادند بیان کردند که، شمارش کلی باکتریایی، آنتروباکتریاسهها، لیستریامونوسایتوژنز، جستجوی اشریشیا کولای، سالمونلا، کمپیلوباکتر و استافیلوکوک ارئوس در لاشههای مرغ در مراحل مختلف کشتار بررسی شد که این تحقیق نشان داد که بیشترین میزان آلودگی بعد از مرحله اسکالدینگ و پرکنی بوده و مرحله چیلر آبی را بهعنوان مهمترین مرحله در آلودگی لاشههای طیور معرفی و بیان کردند که سطوح باکتریایی بعد از سردکنهای هوایی، آبی و بستهبندی تغییر نکرد، این نتایج با نتایج بهدستآمده محققین دیگر همخوانی داشت."