Abstract:
مقدمه: مطابق با طب سنتی ایران شیر شتر به دلیل داشتن ویتامینها، پروتئینها و آنزیمهای مختلف دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بالایی میباشد. علاوه بر این شیر شتر دارای اثرات مهاری قوی بر علیه باکتری هاست. در این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانیشیر شتر بر علیه استرس اکسیداتیو حاصل از عفونت سالمونلا تیفی موریوم در شرایط vivo in بررسی شد. به دنبال عفونت، سلول هایفاگوسیت التهابی فعال و با تولید سایتوکینهای پیش التهابی منجر به آزادسازی رادیکالهای آزاد اکسیژن میگردند که از طریق چندینمکانسیم از جمله پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی و آسیب اکسیداتیو پروتئینها و DNA باعث آسیبهای سلولی میگردند. مواد و روشها: رتهای نژاد ویستار) g 9۵0±90 (خریداری و به پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند. گروه A: رتهای آلوده به سالمونلاتیفی موریوم با شناسه) 14028 ATCC (, گروه B: آلوده به سالمونلا تیفی موریوم) CFU/ml 9 (و تیمار با شیر شتر) /۵×908 Kg / 33ml،) گروه C: آلوده به سالمونلاتیفی موریوم و تیمار با mg ۵ آنتی بیوتیک سفیکسیم، گروه: D تیمار با شیر شتر به تنهایی و گروه E: کنترلتزریقی. پس از پایان دوره تیمار, حیوانات را بیهوش و به منظور اندازهگیری سطح فعالیت آنزیمهای کاتالاز وسوپراکسیداز, بافتهای روده,کبد وکلیه حیوانات جدا شد. یافتهها: نتایج حاصل از ارزیابی سطح فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی در بافتها نشان داد که سطح فعالیت این آنزیمها در گروه هایآلوده به سالمونلا تیفی موریوم کاهش, در حالیکه به دنبال تیمار با شیر شتر و همچنین شیر شتر و آنتی بیوتیک این کاهش تا سطح نرمالتعدیل شد. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که شیر شتر نقش مفیدی به عنوان مکمل غذایی و آنتی اکسیدانی در بهبود ورفع آسیبهای کبدی و کلیوی حاصل از باکتری سالمونلاتیفی موریوم دارد
Introduction: Camel milk has high antioxidant activity because of vitamins, protein anddifferent enzymes and it can play an important role in the reduction of oxidative stress.Furthermore, camel’s milk has a stronger inhibitory effect against bacteria. In this researchsurvey the protective effect of camel milk against oxidative stress infection caused bySalmonella typhimurium in vivo conditions has been investigated. Salmonella infectionactivated phagocytic inflammatory cells by producing pro- inflammatory cytokines causes therelease of nitrogen and oxygen free radicals which it results in its cellular damage throughlike membranes lipids peroxidation and DNA and protein oxidative.Materials and Methods: Male Wistar rats (150±20g) divided into five groups (n=8). GroupA: contaminated with Salmonella typhimurium (ATCC14028). Group B: Contaminated withSalmonella typhimurium and treated by camel milk (33ml/kg). Group C: contaminated withSalmonella typhimurium (1.5×108) and treated by camel milk and antibiotic cefixime(400mg/kg). Group D: treatment with camel milk. Group E: Injection control. Aftercompletion of the course, animals became unconscious. The animals decreased and theirintestine, liver, and kidney were separated and the level of enzyme activity like SOD andCAT were checked in the tissues.Results: Statistical analysis showed that the level of activity of enzymes SOD and CATdecreased in the tissues of the infected group to Salmonella typhimurium, and by followingtreatment with camel milk and treatment with camel milk and antibiotics, this reductionincreased to a normal level.Conclusion: Camel milk plays a useful role as antioxidant nutritional supplement againstSalmonella typhimurium in rats.