Abstract:
با توجه به زیانهای حاصل از مصرف آنتیاکسیدانهای مصنوعی در صنایع غذایی، مطالعه و پژوهش برای یافتن جایگزینهای طبیعی و سالم افزایش یافته است. در مطالعه حاضر، میزان ترکیبات فنولی و آنتیاکسیدانهای موجود در پوست خرمالو مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از حلالهای اتانول و متانول با نسبت اختلاط 1 واحد پوست و 5 واحد حلال و به روش خیساندن برای استخراج عصاره استفاده گردید. سپس مقدار ترکیبات فنولی تام و ظرفیت آنتیاکسیدانی عصارهها اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که عصارههای اتانولی و متانولی به ترتیب دارای 6/255 و 15/241 میلیگرم گالیک اسید به ازای 100 گرم پوست تازه میوه بودند. همچنین عصاره اتانولی نسبت به عصاره متانولی از قدرت آنتیاکسیدانی بالاتری برخوردار بود
Due to the adverse side effects of synthetic antioxidants، the search for natural and safe antioxidants has become crucial. In this study، the total phenolic compound contents and antioxidants activity of persimmon skin was investigated. The extraction was carried out by means of maceration method using ethanol and methanol solvents with ratio of 1 part persimmon skin to 5 parts of solvents. Afterwards، the total phenolic compounds and antioxidants activity was measured. According to the results، ethanolic and methanolic extracts contained 255.6 and 214.15 mg gallic acid per 100 g of persimmon skin، respectively. Moreover، ethanolic extracts showed a higher activity for scavenging free radicals compared to methanolic extracts.
Machine summary:
"/ نمودار 1: راندمان استخراج حلالهای اتانول و متانول نتایج مربوط به مقدار ترکیبات فنولی موجود در عصارههای داده شده است اتانولی و متانولی پوست میوه خرمالو در نمودار زیر نشان / نمودار 2: مقدار ترکیبات فنولی کل عصارههای اتانولی و متانولی قدرت رادیکالگیرندگی به وسیله معرف رادیکال آزاد DPPH مورد آزمون قرار گرفت و برای این منظور نمودارهای استاندارد رادیکالگیرندگی برای کاتشین، به عنوان مرجع، (نمودار 3)، عصاره اتانولی و عصاره متانولی (نمودار 4) ترسیم و قدرت رادیکالگیرندگی عصارههای آنتیاکسیدانی با استفاده از پارامتر IC50 (جدول 1) با یکدیگر مقایسه شد.
بررسی مطالعات سایر محققان که بر روی قدرت آنتیاکسیدانی منابع گیاهی مطالعه نمودهاند نیز در مواردی نشان داد با اینکه راندمان استخراج متانول بیشتر از اتانول بوده است اما مقدار ترکیبات فنولی بیشتری در عصاره اتانولی نسبت به عصاره متانولی مشاهده گردید.
در مطالعهای که بر روی قدرت رادیکالگیرندگی عصارههای آنتیاکسیدانی پوست فندق که به وسیله حلالهای مختلفی مورد استخراج قرار گرفته بودند نیز مشخص شد که عصاره متانولی هر چند راندمان استخراج بالاتری نسبت به عصاره اتانولی داشت اما دارای ترکیبات فنولی و قدرت رادیکالگیرندگی کمتری نسبت به عصاره بدست آمده از حلال اتانول بود (Locatelli et al.
با توجه به نتایجی که از پژوهش سایر محققان در مورد قدرت رادیکالگیرندگی دیگر منابع گیاهی حاوی ترکیبات دارای خاصیت آنتیاکسیدانی ارائه گردید میتوان گفت که عصارههای اتانولی و متانولی پوست میوه خرمالو با مقادیری به تریب معادل 89/1605 و 14/1915 میکروگرم در میلیلیتر از قابلیت رادیکالگیرندگی نسبتا مناسب اما نه چندان بالایی برخوردار بودند."