Abstract:
نتایج مطالعه نشان داد که 57 درصد سربازان دارای آگاهی خوب، 18 درصد دارای آگاهی متوسط و 25 درصد آگاهی ضعیف در رابطه با بهداشت و ایمنی مواد غذایی بودند. تمامی سربازان نگرش خوبی نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی داشتند. اما رابطه آماری معنیداری بین میزان آگاهی و سطح تحصیلات مشاهده شد (01/0 p<). به عبارتی میزان آگاهی سربازان دارای تحصیلات مرتبط با علوم پزشکی بیشتر از افراد رشتههای غیرپزشکی بود. نتایج نشان داد تفاوت آماری معنیداری در بین گروههای سنی از نظر آگاهی، وجود ندارد. همچنین از آنجایی که برخی از سربازان آگاهی خوبی در این زمینه نداشتند، لذا گنجاندن دورههای بهداشت و ایمنی غذایی در طی آموزشی نظامی ضروری است.
Food safety knowledge is considered as an important precautionary principle for foodborne illnesses as well as protecting environment from contamination.The purpose of this study was to investigate the knowledge and attitudes of soldiers of food safety and sanitation. A cross-sectional-analytical study was performed on 191 of Arak Malek-Ashtar garrison soldiers and the survey questionnaire contained personal information about food safety knowledge and attitude. According to the results, 57% of the soldiers had a good knowledge, 18% an average and 25% had a low degree of knowledge about food safety and sanitation. Although all soldiers had good attitude towards food safety, a statistically significant correlation (p<0.01) was observed between the knowledge of soldiers with medical education and the other soldiers. Results did not reveal significant difference between various age categories in terms of knowledge. Since, some of the soldiers had low degree of knowledge, it is essential to include food safety courses during military training.
Machine summary:
"در مطالعه انجام شده توسط Tavakoli و همکاران در مورد وضعیت مسمومیت غذایی بوتولیسم در ایران طی سالهای (1386-1382) نشان داد اقداماتی همچون آموزش بهداشت عمومی، عدم استفاده از روش های سنتی و غیربهداشتی در عملآوری مواد غذایی، استفاده از حرارت کافی در هنگام مصرف، عدم مصرف مواد لبنی غیرپاستوریزه و کنترل و نظارت منظم مسوولین بهداشتی می توانند در پیشگیری از بروز این مسمومیت غذایی خطرناک موثر واقع گردند (Tavakoli et al.
مطالعه انجام شده توسط karimi و همکاران در زمینه تاثیر آموزش بهداشت بر آگاهی و عملکرد بهداشتی متصدیان مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی شهر یزد (1381-1377) انجام گرفت موید این مطلب است که قبل و بعد از مداخله با افزایش سن و سابقه کار میزان آگاهی افراد مورد مطالعه کاهش یافته، اما با افزایش سواد میزان آگاهی و عملکرد افزایش معنیداری پیدا میکند (karimi and Mazlomi, 2003).
مطالعات نشان داده است که آموزش افراد و افزایش سطح آگاهی آنان نقش بسیار مؤثری در بهبود وضعیت بهداشت مواد غذایی دارد (Zare and Shojaiezadeh, 2001).
هدف از این تحقیق بررسی سطح آگاهی و نگرش سربازان وظیفه پادگان مالک اشتر اراک در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی می باشد.
پاسخ سربازان نسبت به سوالات آگاهی به بهداشت و ایمنی مواد غذایی در جدول 1 نشان داده شده است.
نتایج مطالعه نشان داد که تفاوت قابل ملاحظهای در آگاهی و نگرش نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی در بین سربازان وجود دارد.
3- Associate Professor of Food Sciences and Technology Department, School of Agriculture, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran."