Abstract:
رعایت بهداشت و نگهداری صحیح مواد غذایی در زمان توزیع، خرید و مصرف آنها، از اصول مهم در پیشگیری از ابتلای انسان به انواع عوامل بیماریزای منتقله از غذا میباشد. این تحقیق با هدف تعیین میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در زمینه بهداشت و نگهداری مواد غذایی در سال 1393 انجام شد. این مطالعه توصیفی مقطعی، بر روی تعداد 286 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم پزشکی کاشان صورت گرفت. دادهها از طریق پرسشنامه حاوی سوالاتی در زمینه اطلاعات فردی، آگاهی و نگرش نسبت به اصول بهداشت و نگهداری مواد غذایی بود. نتایج مطالعه نشان داد که میانگین میزان آگاهی دانشجویان درباره بهداشت و نگهداری مواد غذایی 53/ 13±23/ 62 درصد و میانگین میزان نگرش آنها 2/37±0/41 بود. میانگین نمرات آگاهی پسران نسبت به دختران بالاتر بود (01/ 0 =P). با افزایش سن میزان نگرش دانشجویان نسبت به بهداشت و نگهداری مواد غذایی افزایش داشته است (01/ 0 >P). همچنین آگاهی دانشجویانی که دارای سابقه مسمومیت غذایی بودند نسب به افرادی که هیچ سابقه مسمومیت غذایی نداشتند بیشتر بود (00/ 0 =P). آگاهی داشتن نسبت به اصول بهداشت و نگهداری مواد غذایی مهم میباشد. این پژوهش نشان داد که سطح آگاهی دانشجویان نسبت به بهداشت و نگهداری مواد غذایی در سطح قابل قبولی میباشد.
Food hygiene and its proper maintenance during distribution, purchase and consumption is an important principle to prevent human from catching kind of food borne diseases. The aim of this study was the knowledge and attitude of students in relation with storage and food hygiene at Kashan. This cross-sectional study was on 286 male and female students of Kashan University of Medical Sciences. Data obtained through questionnaires containing questions on demographic data, knowledge and attitudes to food hygiene and maintenance. The results showed that mean knowledge and attitude score students about food hygiene and maintenance were 62.23±13.53% and 2.37±0.41%, respectively. The knowledge score between male students were significantly more than female (P=0.01). With increase of age, increased the attitude score students about food hygiene and maintenance (P<0.01). Also, the knowledge score for students that have a history of intoxication were significantly more than students that have not any history of intoxication (P=0.00).Having awareness about principle of food hygiene and maintenance is important. This study showed that the students had an acceptable knowledge level about food hygiene and storage.